Zpracování dlouhodobých srážkových údajů (z hlediska denního a sezonního chodu) pro využití v radiokomunikacích - Rýdl, David (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhodnocením dlouhodobých srážkoměrných údajů z jihočeské meteorologické stanice v Třeboni a jejich následným zpracováním z hlediska útlumu mikrovlnného spoje. Práce popisuje metodu zpracování dat v MS Excel, výpočet útlumů mikrovlnného spoje i následné vyhodnocení všech zpracovávaných dat.
Seasonal and diurnal rain data processing respecting the radio propagation planning
Keywords: Srážkový úhrn; intenzita srážek; radioreléový spoj; ombrograf; útlum deštěm; Rainfall content; rainfall intensity; radio-relay link; attenuation caused by rain; pluviograph