Úroveň právního vědomí studentů středních škol - Přibáňová, Žaneta (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se věnuje úrovni právního vědomí studentů středních škol na Brandýsku. Zaměřuje se na výuku práva na vybraných brandýských středních školách. Aktuálně zohledňuje nový školský zákon a kurikulární reformu. Cílem práce je zjistit znalosti studentů z oblasti základních lidských práv, trestního a pracovního práva s důrazem na praktické užití vědomostí.
The level of law knowledge of high school students
Keywords: Law; law knowledge; high schools; students; law education; educational documents; právo; právní vědomí; střední školy; studenti; výuka práva; kurikulární dokumenty