Racionalizace provozu na trati Kralupy nad Vltavou - Kladno - Šarman, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se zabývá racionalizací celostátní tratě číslo 093 (Kladno Kralupy nad Vltavou). Analyzuje aktuální provozně technologický stav trati, popisuje rozsah dopravního provozu a přepravních charakteristik. Navrhuje opatření pro zvýšení kapacity trati s možností posílení osobní dopravy. V souvislosti s přípravou Modernizace trati Praha Kladno navrhuje opatření pro zvýšení atraktivnosti navazujícího spojení Kladno Kralupy nad Vltavou.
Traffic rationalization on the Kralupy nad Vltavou - Kladno railway line
Keywords: jízdní řády; Kladno; Kralupy nad Vltavou; modernizace; optimalizace; propustnost; stanice; tratě; time schedules; Kladno; Kralupy nad Vltavou; modernization; optimization; stations; railway lines