Konflikty jako odraz sociálního vyloučení v prostředí romské osady - Štefanča, Branislav (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá konflikty mezi lidmi v prostředí romské osady. Tyto konflikty jsou brány z perspektivy sociálního vyloučení a jsou rozděleny na intrapersonální a interpersonální, skupinové a meziskupinové - interetnické. Jako stabilizační faktor je zde brána víra a působení letničního hnutí.
Conflicts like a reflection of social exclusion in the environment of a Romany village
Keywords: Romové; konflikty; sociální vztahy; osady; vyloučení