Systém tvorby ročního jízdního řádu provozovatele dráhy v podmínkách Evropské unie - Greiner, Karel (My University, 2020)
Článek popisuje nový způsob tvorby ročního jízdního řádu v informačním systému KANGO provozovatele dráhy Správy železnic. Systém je přístupný pro informační systémy dopravců prostřednictvím datového rozhraní, které umožňuje komunikaci pomocí XML zpráv odpovídajících specifikacím TAF / TAP TSI Evropské Unie. Součástí systému je nový modul KANGO-Tras, který zajišťuje zpracování zpráv, správu žádostí a datových jízdních řádů. Pro tvorbu jízdního řádu byly navrženy procesy pro zpracování nové žádosti, modifikaci a zrušení žádosti dopravcem, vymazání datového jízdního řádu provozovatelem dráhy a zpracování údajů, které nejsou potřebné v době konstrukce.
System of Creating Annual Timetable of Infrastructure Manager in European Union Conditions
Keywords: informační systém; information system; jízdní řád; trasa vlaku; KANGO; TSI; timetable; train path; KANGO; TSI