Analýza tržní koncentrace ve vybraném odvětví veřejných zakázek - Svoboda, Petr (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem práce je s využitím vhodných nástrojů pro analýzu tržní koncentrace zjistit vliv oligopolních struktur ve vybraných odvětvích veřejných zakázek v ČR na parametry uzavíraných kontraktů. V práci je vypočítáno pět koncentračních indexů a pět parametrů veřejných zakázek pro každou z pěti vybraných oblastí veřejných zakázek v roce 2007 a 2011. Mezi indexy koncentrace a parametry veřejných zakázek je následně provedena korelační analýza pro zjištění vzájemného vztahu mezi těmito dvěma proměnnými.
Analysis of Market Concentration in Selected Sector of Public Tenders.
Keywords: Indexy koncentrace; veřejné zakázky; parametry kontraktů; analýza; korelace; Concentration ratios; public tenders; parameters of contracts; analysis; correlation