Místní Agenda 21 v plánování měst České republiky - Hospodková, Karla (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce je věnována problematice Místní Agendy 21, která se zabývá zaváděním principů trvale udržitelného rozvoje do činnosti obce a je strukturována do tří hlavních částí - teoretický pohled na tuto širokou problematiku, postavení Místní Agendy 21 ve městě a uplatnění Místní Agendy 21 v Chrudimi a v Krnově. V první části je vysvětlen trvale udržitelný rozvoj, Místní Agenda 21 a její postavení v plánování měst. V druhé části je rozebírána Místní Agenda 21 v České republice a Kritéria místních Agend 21. Ve třetí části se práce zaměřuje na uplatňování Agendy 21 v Chrudimi a v Krnově.
Local Agenda 21 in the city planning of the Czech Republic
Keywords: trvale udržitelný rozvoj; Životní prostředí; Místní Agenda 21; kritéria; Sustainable Development; Environment; Local Agenda 21; criteria