Beatnické básnířky - Homolková, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce hodnotí českou ženskou literární tvorbu v rámci beatnického hnutí, věnuje se její spečifičnosti a snaží se interpretovat jednotlivé texty. Část práce se soustředí na postižení vlivu těchto básnířek na následující generace včetně současné ženské poezie.
Women poets in beat generation
Keywords: Czech literature; beat generation; Poetry; women; česká literatura; beatníci; poezie; ženy