Pohled žen na předporodní kurzy - Debelková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou předporodní přípravy těhotných žen v dané nemocnici ve Středočeském kraji. Cílem bylo zjistit, jaká je spokojenost žen s absolvovaným předporodním kurzem. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části teorie najdeme historický vývoj porodní asistence až po současnost a historický vývoj předporodních kurzů. V druhé části teorie se věnuji pojmům jako je těhotenství a porod a v poslední části teoretické části jsem se zaměřila na předporodní kurzy a jejich současnou podobu. V průzkumné části jsou uvedeny zpracované výsledky výzkumného šetření, uskutečněného na základě anonymního dotazníku.
Women's view of prenatal courses
Keywords: předporodní kurzy; porodní asistentky; edukace; příprava na porod; těhotenství; porod; prenatal courses; midwife; education; preparation for childbirth; pregnancy; childbirth