Analýza oběžného majetku - Žáková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou oběžného majetku společnosti DAKO-CZ, a.s. První část práce vymezuje pojem oběžného majetku, jeho zachycení v rozvaze, účtování a následně finanční analýzu a finanční řízení oběžného majetku. Druhá část se zabývá charakteristikou společnosti a analýzou oběžného majetku, v rámci které jsou aplikovány ukazatelé finanční analýzy a finančního řízení podniku. Závěr práce je věnován zhodnocení výsledků a doporučení na zlepšení hospodaření.
The Analysis of Working capital
Keywords: oběžný majetek; účetnictví; rozvaha; finanční analýza; finanční řízení; working capital; accounting; balance sheet; financial analysis; financial management