Strategie zvládání stresu perioperačních sester - Formanová, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce s názvem Strategie zvládání stresu perioperačních sester je práce teoreticko-průzkumného charakteru. Je rozdělena na dvě části, na část teoretickou a část výzkumnou. V teoretické části jsou uvedeny dosavadní poznatky z odborné literatury, které přibližují problematiku stresu včetně strategií jeho zvládání. Výzkumná část se věnuje vyhodnocení výsledků dvou standardizovaných dotazníků a jednoho dotazníku vlastní konstrukce. Cílem této práce je zjistit používané strategie zvládání stresu perioperačních sester.
Stress management strategies of perioperative nurses
Keywords: perioperační sestra; stres; strategie zvládání stresu; syndrom vyhoření; psychická zátěž; operační sál; SVF 78; Meisterův dotazník; perioperative nurse; stress; stress management strategie; burnout; mental stress; operating room; SVF 78; Meister´s questionnaire