Nové formy financování podniku - klastry - Pačesová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zabývá problematikou klastrů a jejich přínosem pro podniky, které se rozhodnou do klastru vstoupit. První část práce se zaměřuje na podniky samotné - jejich založení a financování. Druhá část práce se pak věnuje problematice klastrů - vymezení pojmů, historii, způsobu financování, výhodám a nevýhodám. Uvedeny jsou praktické příklady českých i zahraničních klastrů. Naposled je uveden vlastní návrh na sestavení pivovarnického klastru.
New Forms in Company Financing - Clusters
Keywords: klastry; klastrové iniciativy; pivovarnický klastr; podniky; financování; clusters; clusters initiatives; beer cluster; company; financing