Zavedení alternativních systémů do dopravní obslužnosti ve vybrané příměstské aglomeraci - Formánek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2017)
Ve vybrané oblasti (Vyškovsko) jsou určeny lokality se slabou poptávkou po přepravě hromadnou dopravou. V těchto případech je zajišťování obslužnosti klasickou veřejnou dopravou neekonomické. V práci je pro tyto lokality navrženo zavedení alternativního dopravního systému. Návrh je vyhodnocen podle vlivu rozhodování cestujících, rozvoje regionu apod.
Introduction of alternative systems to traffic service in a selected sub-urban agglomeration
Keywords: alternativní systémy; doprava; osobní doprava; veřejná doprava; alternative system; passenger transport; public transport; transport