Dobrovolní hasiči v systému IZS - Šimerdová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce "Dobrovolní hasiči v systému IZS" se v obecné části zabývá popisem Integrovaného záchranného systému a Hasičským záchranným sborem České republiky. Praktická část je zaměřena na popis Sboru dobrovolných hasičů Nového Města nad Metují a činnosti a způsob financování jeho jednotky požární ochrany.
Volunteer firefighters at the IRS
Keywords: Integrovaný záchranný systém; Hasičský záchranný sbor; Sbor dobrovolných hasičů; jednotky požární ochrany; Integrated rescue system; Firefighter rescue corp; Volunteer firefighter corp; Fire protection units