Teoretické znalosti a praktické dovednosti v poskytování první pomoci u žáků na základních školách - Lábusová, Jana (Univerzita Pardubice, 2009)
V této práci se zabývám otázkou znalostí, dovedností a možnostmi výuky první pomoci u žáků na základních školách. V teoretické části jsem se zabývala poznatky o vzniku a vývoji první pomoci a rozdíly ve výuce první pomoci u žáků na základních školách v současnosti a době minulé. V praktické části jsem se věnovala výzkumu, jehož cílem bylo zjistit a porovnat úroveň teoretických znalostí a praktických dovedností v poskytování první pomoci u žáků na základní škole a zjistit možnosti výuky a vzdělávání v první pomoci v současné době.
Theoretical knowledge and practical skills in giving first aid by pupils at elementary school
Keywords: první pomoc; výuka; teoretické znalosti; praktické dovednosti; Vzdělávání; základní školy; first aid; teaching; theoretical knowledge; practical skills; Education; elementary schools