Nadstavbový modul v MS Excel pro metody nehierarchického shlukování - Hampl, Petr (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce bude sloužit studentům jako podpůrný materiál pro výuku předmětu Zpracování dat metodami shlukové analýzy. Bude shrnovat teoretické základy nehierarchických metod shlukové analýzy, tvorbu nadstavbového modulu pro MS Excel a vzorový příklad jeho použití na reálném datovém souboru.
Supplementary MS Excel module for non-hierarchical clustering methods
Keywords: shluková analýza; nehierarchické shlukování; MS Excel; Visual Basic for Applications; cluster analysis; non-hierarchical clustering; MS Excel; Visual Basic for Applications