Možnosti využití Age managementu - Chládková, Petra (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná diplomová práce se z pohledu managementu zaměřuje na řešení jednoho z aktuálních demografických problémů stárnutí populace. Základním východiskem je diversity management, který hledá a následně využívá výhody různorodé pracovní síly ke zvýšení výkonnosti firmy. Klíčovou kapitolu tvoří analýza problematiky age managementu, moderního způsobu řízení zohledňující věk. Autorka vychází z úspěšné zahraniční praxe a dále zjišťuje možnosti využití age managementu v českých podmínkách. Zkoumá situaci v ryze českém podniku Jindřich Valenta ELKO Valenta prodávajícího elektrospotřebiče české značky. V závěru navrhuje a specifikuje pro podnik vhodná opatření s prvky age managementu.
Use of Age Management
Keywords: pracovní schopnost; řízení lidských zdrojů; Age management; diversity management; work ability; human resource management