Analýza cyklistické dopravy města Jihlavy - Hladílek, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá analýzou cyklistické dopravy města Jihlavy a popisuje aktuálně vybudované cyklotrasy a cyklostezky s ukázkou návrhu na jejich rozšíření. Dále vysvětluje důležité pojmy, které se používají v souvislosti s cyklistikou, jako jsou například dopravní značení nebo typy pruhů. V závěru hodnotí návrhy na rozšíření infrastruktury a její aktuální stav.
Analysis of cycling traffic in Jihlava
Keywords: cyklistika; infrastruktura; cykloobousměrka; cyklostezka; doprava; Generel cyklistické dopravy; cycling; infrastructure; two-way cycle track; cycle route; bicycle path; traffic; Master plan of cycle transport