Problematika používání maziv ve strojírenské výrobě a čištění vzniklých odpadních vod - Hlavička, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou používání maziv a metodami čištění odpadních vod vznikajících ve strojírenské výrobě firmy Nedcon Bohemia, s.r.o. V teoretické části práce je popsáno obecné čištění odpadních vod se zaměřením na odpadní vody ze strojírenské výroby, popis druhů odpadních vod vznikajících ve firmě Nedcon a aplikace maziv ve výrobě. Experimentální část práce se věnuje metodám čištění reálných vzorků odpadních vod z firmy Nedcon. Výsledkem experimentálních aplikací jednotlivých metod čištění je porovnání jejich účinnosti a vyhodnocení vhodného způsobu čištění.
Issue of the use of lubricants in engineering production and purification of generated waste water
Keywords: maziva; čištění odpadních vod; strojírenská výroba; fosfátování; lubricants; wastewater treatment; engineering; phosphating