Příprava a charakterizace tenkých polymerních vrstev metodou spin-coating - Vrážel, Martin (Univerzita Pardubice, 2020)
Tématem této diplomové práce je příprava a charakterizace tenkých vrstev připravených z roztoku polyisobutylenu. Práce se nejdříve zabývá definicí polymerů a způsoby jejich přípravy. Poté se zaměřuje na popis tenkých vrstev polymerů a použitého polymeru. Poslední část teoretické části se zaměřuje na techniky použité k přípravě a charakterizaci tenkých vrstev. Experimentální část diplomové práce pak uvádí a diskutuje naměřená data.
Preparation and characterization of spin-coated thin polymerer films
Keywords: polymery; polymerace; polyisobutylen; tenká vrstva polymerů; spin-coating; infračervená spektroskopie; mikroskopie atomárních sil; spektroskopická elipsometrie; profilometrie; optická mikroskopie; UV/VIS spektroskopie; polymers; polymerization; polyisobutylene; thin polymer film; spin-coating; infrared spectroscopy; atomic force microscopy; spectroscopic ellipsometry; profilometry; optical microscopy; UV/VIS spectroscopy