Dospívání dětí v adoptivní rodině - Sychrová, Adriana (My University, 2017)
Příspěvek seznamuje s problematikou dospívání dítěte v adoptivní rodině. Představuje dospívání jako období sociálních, biologických a psychických změn. Cílem je ukázat specifické odlišnosti, které mohou mít vliv na proces dospívání v adoptivních rodinách. Mezi základní se řadí raná zkušenost dítěte spojená s vytvářením vazby a proces tvorby identity v dospívání.
ADOLESCENCE AND CHILDREN IN ADOPTIVE FAMILIES
Keywords: dítě; adopce; osvojení; adolescence; dospívání; attachment; identita; child; adoption; adolescence; attachment; identity