Inovace studijních programů „Ekonomika a management podniků chemického průmyslu“ vyučovaných na Univerzitě Pardubice - Vávra, Jan; Branská, Lenka (My University, 2022)
Změny ve všech oblastech života a turbulentní vývoj v podnikatelském prostředí vyvolávají nutnost trvalých transformací studijních programů vyučovaných v univerzitním prostředí. K inovacím dochází také u studijních programů Ekonomika a management chemického průmyslu vyučovaných na Fakultě chemicko-technologické, Univerzity Pardubice. Článek uvádí zdroje invencí pro dané inovace. Těmi jsou aktivní kontakty s podnikovou praxí, výzkumná činnost garantů programů i předmětů a spolupráce s vysokými školami doma i v zahraničí. Následně článek představuje inovace obsahové a inovace formy výuky. Obsahové inovace programu udržují interdisciplinaritu při vzdělávání při současném zvyšování kompetencí studentů k budování udržitelnosti na podnikové úrovni. Inovace formy vzdělávání podporují cíle obsahových inovací, a navíc zvyšují zejména informační a jazykové dovednosti studentů.
Innovation of Study Programs „Economics and Management of Companies of the Chemical Industry“ Taught at the University of Pardubice
Keywords: univerzita; vzdělávání; vzdělávací proces; ekonomika a management; chemický průmysl; university; education; educational process; economy and management; chemical industry