Problematika dnešních cirkusů na území České republiky - Kellnerová, Květoslava (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce pojednává o cestovním cirkusu jako o jedné z forem podnikání v zábavním průmyslu. Vysvětluje jeho fungování, problematiku, se kterou se potýká a analyzuje dnešní soukromé cirkusy na území České republiky. Dále poukazuje na ohrožení, se kterým se tato kulturní tradice potýká a navrhuje patřičná opatření, které by zlepšily situaci cirkusů v České republice. Část práce je také věnována historii cirkusu a cirkusové terminologii.
Problems of today's circuses in the Czech Republic
Keywords: cirkus; cirkusová historie; cirkusová terminologie; podnik v zábavním průmyslu; circus; history of circus; circus terminology; business in the entertainment industry