Evropská unie a vliv na ekonomiku České republiky - Svobodová, Petra (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka popisuje vývoj integračních snah v Evropě a charakterizuje postavení jednotlivých orgánů Evropské unie. Cílem této práce je zhodnotit, jak vstup České republiky do EU ovlivní českou ekonomiku.
The European union and influence on economy of the Czech republic
Keywords: Evropská Unie; Ekonomika; ekonomická integrace; Evropská integrace; Česko