Role podnikatelských inkubátorů na regionální rozvoj - Hledíková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce popisuje roli podnikatelských inkubátorů v regionálním rozvoji. První část je zaměřená na teorii regionálního rozvoje společně s regionální politikou a jejími cíli a nástroji. Jedním z nástrojů je podpůrná podnikatelská infrastruktura, do které spadají podnikatelské inkubátory. Druhá část se týká praktické aplikace teoretických poznatků k analýze vybraných podnikatelských inkubátorů z hlediska jejich podpory začínajících firem neboli inkubace. V závěru analýzy jsou shrnuty poznatky a navržena doporučení a návrhy pro zlepšení.
The role of business incubators in regional development
Keywords: regionální rozvoj; regionální politika; podpůrná podnikatelská infrastruktura; podnikatelské inkubátory; podnikatelská inkubace; analýza činnosti podnikatelských inkubátorů; regional development; regional policy; supportive business infrastructure; business incubators; business incubation; analysis of business incubator activities