Využití testů ekotoxicity pro hodnocení bezpečnosti látek - Uhrová, Dana (Univerzita Pardubice, 2005)
Práce se zabývá ekotoxokologickými biotesty na řasách, perloočkách, rybách a zemních červech. Biotesty byli prováděny podle OECD norem.
Application of tests of ekotoxicity for chemical substances risk assessment
Keywords: ekotoxikologie; biotesty; toxikologická analýza; toxické látky; Životní prostředí