Autismus - Lexová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce se zabývá autismem a poruchami autistického spektra. Zahrnuje historii, symptomy a příčiny vzniku onemocnění. Dále se zaměřuje na genetiku autismu, diagnostiku, rozdělení, klasifikaci poruch autistického spektra a jejich léčbu. V poslední řadě se zaměřuje na statistické hledisko těchto onemocnění a finanční aspekt nemoci.
Autism
Keywords: autism; child; behaviour; communication; autism spectrum disorder; manifestation; social interaction; development; dítě; autismus; komunikace; sociální interakce; porucha autistického spektra; vývoj