"Život s překážkami?" - Pokovičová, Alena (Univerzita Pardubice, 2021)
Tématem této bakalářské práce je život osob se znevýhodněním. Práce je postavena na jedné případové studii, přibližuje specifické onemocnění hlavní informantky a její život, který byl onemocněním ovlivněn. Práce se zabývá integrací osob se znevýhodněním do většinové populace. S tím souvisí také vzdělávání těchto jedinců, kdy úroveň dosaženého vzdělání může vyjadřovat míru prestiže a postavení ve společnosti. Výzkum se zaměřil na detekování bariér, s nimiž se osoby s postižením setkávají při každodenních činnostech.
"Life with obstacles?"
Keywords: hendikep; bariéry; každodenní život; sport; životní příběh; studium; handicap; barriers; everyday life; sport; life story; study