Vývoj střední délky života v českých zemích ve dvacátém století - Gromus, Daniel (Univerzita Pardubice, 2000)
Autor v práci hodnotí historický vývoj střední délky života mužů a žen od roku 1900. Soustředí se na zvláštnosti jednotlivých desetiletí a na charakteristické rysy vývoje u jednotlivých věkových skupin. Údaje z českých zemí srovnává s vybranými zeměmi Evropy.
Keywords: demografie; střední délka života; Evropa; muži; ženy; historický vývoj