Pardubická zástavba v letech 1890 - 1910 - Vintrlíková, Iva (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zaměřuje na stavební činnost v letech 1890 - 1910. Je rozdělena podle městských čtvrtí a dále pak podle jednotlivých ulic. Každá ulice je samostatně rozepsána a obsahuje údaje o názvu ulice, o stavebních úpravách a o nově postavených významných budovách.
Housing development in Pardubice 1890 - 1910
Keywords: dějiny; architektura; stavební činnost; Pardubice