Korpus Krista na kříži z obce Vendolí - Daubner, Daniel (Univerzita Pardubice, 2004)
Restaurátorská zpráva informuje o záchranných pracech na korpusu sochy Krista z 19. stol. na kříži z Vendolí. Obsahuje povinné náležitosti restaurátorské dokumentace, tj. popis a lokaci památky, zprávu z průzkumu, koncepci restaurátorského zásahu, postup restaurátorských prací s fotodokumentací a doporučený režim památky.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; průzkumy; technologie; sochy; Kristus; pískovce