Sociálně-ekonomické aspekty péče o vybrané části populace - Stránská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
V posledních letech se stárnutí populace stále častěji ukazuje jako oblast, které je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Se stárnutím populace proto roste také potřeba sociálních služeb. Tato bakalářská práce bude sloužit studentům pro pochopení a lepší orientaci právě v problematice sociálních služeb, zabývá se tématem sociální a ekonomické analýzy vybraného domu s pečovatelskou službou v kraji Vysočina. Je rozdělena na 2 části. První část rozebírá jednotlivé druhy sociálních služeb, a jakým způsobem jsou sociální služby financovány. Druhá část přibližuje konkrétní dům s pečovatelskou službou na Vysočině, rozebírá hospodaření a je provedena ekonomická analýza. Poukazuje také na některé současné problémy pečovatelské služby.
Socio-economic aspects of care for selected populations
Keywords: sociální služby; financování sociálních služeb; dům s pečovatelskou službou; poskytovatel sociálních služeb; kraj Vysočina; social services; financing of social services; rest home; provider of services; Vysočina region