Zpracování kosti ve středověku v Hradci Králové - Hrbková, Jana (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem mé bakalářské práce je: „Zpracování kostí ve středověku v Hradci Králové“. Cílem této bakalářské práce je zpracovat zvířecí kosti datovaných do středověku na území Hradce Králové. Materiál k práci je uložen v archeologickém depozitáři Muzea východních Čech v Hradci Králové. Artefakty bych měla zdokumentovat kresebně i fotograficky. Výsledkem mé bakalářské práce bude katalog nálezů, kde by měli být artefakty rozčleněny podle funkce. Tyto kostěné a parohové předměty bych měla také porovnat s předměty z jiných lokalit.
The Bone manufacturing in Hradec Králové in the Middle Ages
Keywords: kosti; parohy; středověk; Hradec Králové; archeologie; kostěné předměty; bones; antlers; Middle Ages; archaeology; bone articles