Efekty vznikající aplikací přístupu Triple Helix v praxi - Kafková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou partnerství a spolupráce mezi akademickým, podnikatelským a veřejným sektorem, resp. spoluprací Triple Helix. Teoretická část pojednává o charakteristice a efektivnosti těchto tří sektorů. Vysvětlena je podstata spolupráce typu "Triple Helix", včetně popsání jejich prvků a prostředí. Následně je věnována pozornost obecným podobám vznikajících prostřednictvím partnerství a spolupráce výše uvedených sektorů. Praktická část se věnuje konkrétním podobám této spolupráce, které jsou vysvětleny prostřednictvím aplikace zkušeností v praxi jednoho z významných center ČR. U tohoto centra jsou pak zkoumány inovační vouchery jako významná forma spolupráce.
Effects resulting from the application of the Triple Helix approach in practice
Keywords: veřejný sektor; soukromý sektor; akademický sektor; spolupráce a partnerství; přístup Triple Helix; inovační vouchery; Jihomoravské inovační centrum; public sector; private sector; academic sector; cooperation and partnerships; Triple Helix approach; innovation vouchers; South Moravian Innovation Centre