Dopad hodnocení ratingových agentur - Žíla, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Záměrem práce je popis činnosti ratingových agentur a jejich historický vývoj, rating vybraných bankovních institucí v ČR, dopad hodnocení ratingových agentur na bankovní domy a na jejich vztahy s korporátními klienty.
Impact of credit rating agencies
Keywords: banky; externí rating; interní rating; korporace; obligace; operační rizika; pákový poměr; úvěrová rizika; banks; bonds; credit risk; corporation; external rating; internal rating; leverage ratio; operational risk