Důvody přeřazení žáků do praktických škol očima učitelů základních a praktických škol - Michalová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zabývá přeřazováním žáků do praktických škol v kontextu českého školství. V teoretické části je popsán systém českého školství, rozumové schopnosti žáků, poruchy učení jako jedny z hlavních důvodů vedoucí k přeřazení žáka do praktické školy a diagnostika poruch učení. V praktické části je popsána situace přeřazování žáků do praktických škol ve městě Uhlířské Janovice; důraz je kladen na přístup pedagogických pracovníků.
Reason for Replacing Pupils in to Practical Schools from the Point of View of Teachers in Elementary and Practical Schools
Keywords: vzdělání; inteligence; poruchy učení; education; intelligence; learning disabilities