Měření EMI výkonových prvků obvodů řízení pohonů a jejich vliv na sdělovací a telekomunikační systémy - Špiller, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá elektromagnetickým rušením elektrotechnických systémů a zařízení a otázkou vlivu elektromagnetického pole na lidské zdraví. Práce obsahuje i výsledky a vyhodnocení měření výkonových prvků obvodu řízení pohonů v oblasti blízkého pole. Zaměřuje se také na jejich možný vliv na sdělovací a telekomunikační systémy.
The EMI measurement of power circuit for drives control and its impact on the communication and telecommunication systems
Keywords: EMC; EMI; PMSM; near-field; electromagnetic fields; probe for near-field measurement; EMC; EMI; PMSM; blízké pole; elektromagnetická pole; sondy pro měření blízké pole