Kvalita a charakterizace 3D tištěných modelů - Petrová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá kvalitou tisků realizovaných pomocí 3D tisku technologií FDM. Cílem je vyhodnocení vlivů chemického vyhlazování na vytištěné modely. V teoretické části se zabývá jednotlivými metodami 3D tiskových technologií a možnostmi dokončovacího zpracování. V experimentální části se věnuje realizaci testovacích obrazců a zhodnocení jejich kvality. Dále se věnuje vlivům chemického vyhlazování na změnu kvality výtisků.
Quality and characterization of 3D printed models
Keywords: 3D tisk; kvalita tisku; vyhlazování povrchu parami rozpouštědla; drsnost; 3D printing; printing quality; surface smoothing with solvent vapors; roughness