Středověké archeologické nálezy z území Předměřic nad Labem - Novotná, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení archeologických movitých nálezů z období středověku z území obce Předměřic nad Labem. V práci jsou popsány přírodní podmínky, dějiny bádání, periodizace středověku, historický rámec, podoba raně středověké vesnice a dostupné historické údaje o Předměřicích nad Labem. Dále jsou lokalizována jednotlivá naleziště. Následně je archeologický materiál vyhodnocen, práce také obsahuje kresebnou a fotografickou dokumentaci nálezů.
Medieval Archaeological Excavations from Předměřice nad Labem
Keywords: archeologie; raný středověk; keramika; Hradecko; Předměřice nad Labem; archeology; early middle ages; ceramics; Hradec Králové area