Modulární pneumatická trať - Flandera, Vladimír (Univerzita Pardubice, 2022)
Cílem této bakalářské práce je návrh a konstrukční realizace modulární pneumatické trati, pro možnost testování vybraných pneumatických akčních členů nebo senzorů. Zároveň bude obsahovat i podrobný manuál k této sestavě. Zejména se zde jedná o ventilátory, různé typy senzorů pro měření průtoků a v neposlední řadě modelářských dmychadel. Konstrukční řešení je zde realizováno za pomoci 3D tisku, dle vytvořeného modelu v CAD softwaru. Jako základem pro řízení je zde využit vývojový kit s mikropočítačem typu ATmega (Arduino UNO).
Modular Pneumatic Track
Keywords: mikrokontrolér; mikropočítač; pneumatický akční člen; Venturiho trubice; průtok; senzor; Microcontroller; Microcomputer; Pneumatic actuator; Venturi tube; Flow; Sensor