Vliv inkontinence moči na psychiku člověka - Horáková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2022)
Předmětem diplomové práce bylo zjistit vliv inkontinence moči na psychiku člověka. Obsahem teoretické části je souhrn informací týkajících se močové inkontinence (definice, klasifikace, příčiny, rizikové faktory, diagnostika a léčba), úzkosti, deprese a kvality života. Praktická část je realizována kvantitativním výzkumem formou standardizovaného dotazníku KHQ a Zungovy sebehodnotící stupnice úzkosti (SAS) a deprese (SDS).
Influence of Urinary Incontinence on the Human Psyche
Keywords: inkontinence moči; úzkost; deprese; kvalita života; urinary incontinence; anxiety; depression; quality of life