Měření a úprava intenzity světla pro růst rostlin - Roštejnský, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována možnostem využití nejnovějších LED technologií pro měření a regulaci intenzity fotosynteticky aktivního záření, které je důležité pro růst rostlin. Pozornost je soustředěna na nastavitelnost senzorické části a na kvalitu a bezpečnost regulace výkonových LED. V praktické části se věnuji návrhu DPS a samotné konstrukci celého systému.
Measurement and control of light for plant growth
Keywords: měření a regulace osvětlení; FAR; růst rostlin; výkonové LED; senzory osvětlení; measurement and regulation of lighting; PAR; plant growth; power LED; light sensors