Nepoctivé praktiky na finančních trzích - Holub, Marek (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce popisuje vývoj hospodářské trestní činnosti a praní špinavých peněz v České republice. Popisuje vývojové fáze a procesy legalizace peněz. Dále se zabývá popisem nástrojů pro boj s hospodářskou trestnou činností a úspěšnost orgánů bojujících proti hospodářské trestné činnosti.
Unfair practices in the financial markets
Keywords: legalizace výnosů z trestné činnosti; praní špinavých peněz; hospodářská trestná činnost; insider tradibg; laundering of the proceeds of crime; money laundering; economic crime; insider trading