Dobrovolné svazky obcí - Formánková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce slouží ke zjištění efektivnosti provozování center společných služeb, tedy projektu Svazu měst a obcí České republiky, prostřednictvím dobrovolných svazků obcí, které je zavedly a aktuálně jsou ve zkušební době. Vyšetřuje jejich prosperitu a užitečnost v praxi. Práce shrnuje a vyhodnocuje názory manažerů vybraných svazků. Stanovuje, zda dobrovolné svazky obcí a centra společných služeb mají smysl.
Voluntary Mergers of Municipalities
Keywords: svazky obcí; centra společných služeb; svaz měst a obcí; mikroregiony; spolupráce obcí; analýza služeb; mergers of municipalities; Common Service Centres; Union of Towns and Municipalities of the Czech Republic; microregions; cooperation of municipalities; analysis of services