Matky na rodičovské dovolené a jejich aktivita na sociálních sítích - Černohorská, Veronika (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem, jak v dnešní době probíhá komunikace a interakce mezi matkami na mateřské dovolené skrze sociální sítě a internetové portály, které jsou určeny speciálně pro tuto skupinu matek. Text je zaměřen na způsob vnímání těchto sociálních sítí matkami, na jejich otevřenost a aktivitu v různých skupinách, kterých jsou členkami. Dále práce zkoumá to, do jaké míry důvěřují členky skupin informacím zde zveřejňovaným a zda se jimi inspirují v reálném životě. Práce pojednává i o dopadu komunikace ve skupinách na osobní život matek na mateřské dovolené. Hlavním zdrojem dat je terénní výzkum. Co se metod týče, byl použit rozhovor face to face, online rozhovor a zúčastněné pozorování online v konkrétní skupině.
Mothers at parental leave and their activity on social networks.
Keywords: rodičovská (mateřská) dovolená; matky; komunikace; sociální sítě; skupiny; Facebook; parental (maternity) leave; mothers; communication; social networks; groups; Facebook