Problematika školství ve vazbě na rozvoj města na příkladu Lanškrouna - Pravdová, Daniela (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem bakalářské práce je charakteristika školství a jeho konkrétní podoba ve městě Lanškroun. V práci jsou využity poznatky z odborné literatury a empirického šetření, které probíhalo na lanškrounských školách. První kapitola popisuje problematiku školství ČR, zejména správu, zřizování a financování škol a klasificikaci vzdělávací soustavy. Druhá kapitola seznamuje s geografií, historií, demografií a socioekonomickou charakteristikou Lanškrouna. Třetí kapitola provází historií a současnou podobou školství v Lanškrouně. Je zaměřena na zřizování, financování a charakteristiku jednotlivých škol.
The problems of school system with reference to the town development on the example of Lanškroun
Keywords: školství; řízení škol; financování škol; vzdělávací systém; sociální charakteristika; ekonomická charakteristika; dotazníkové šetření; Lanškroun; rozvoj měst