Podoba současných dívčích časopisů - Havránková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2011)
Cílem práce je na základě prostudované odborné literatury zasadit vybrané dívčí a ženské časopisy do funkčního stylu publicistického, text je podložen vybraným materiálem z analyzovaných časopisů. Zaměřuje se především na čtyři základní roviny časopisů (téma,žánr, jazyk a grafika). Pro analýzu jsem si vybrala dva časopisy, které jsou na českém trhu zavedené a dobře dostupné – BravoGIRL! určené dívkám a Žena a život pro ženy. Oba dva časopisy jsou také stručně srovnány s dalšími, které patří mezi čtenářkami k oblíbeným.
The form of present magazines for girls
Keywords: publicistický styl; dívčí časopisy; ženské časopisy; textová analýza; jazyková analýza; grafické zpracování; journalistic style; girl's magazines; women's magazines; textual criticism; linguistic analysis; graphic design