Hodnocení spokojenosti občanů s činností Krajského úřadu Pardubického kraje - Křičenská, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá metodami hodnocení poskytovaných veřejných služeb v organizacích veřejné správy. Cílem těchto metod je zvyšování kvality života občanů, zvyšování kvality výkonů organizací veřejné správy a zkvalitnění poskytovaných veřejných služeb tak, aby bylo dosaženo co možná největší spokojenosti občanů i zaměstnanců úřadů. Úkolem této bakalářské práce je představit jednotlivé metody, kterými lze hodnotit kvalitu veřejných služeb a které se více či méně dotýkají šetření spokojenosti občanů s činností institucí veřejné správy, a nastínit jejich používání v praxi, konkrétně praktické využití modelu CAF na Krajském úřadě Pardubického kraje. Tato práce by rovněž měla odpovědět na otázku, jak krajský úřad realizuje změny vedoucí ke zlepšení kvality své činnosti, které vyplynou z výsledků šetření spokojenosti mezi jeho občany.
The evaluation of citizens‘ satisfaction with activity of the Pardubice‘s county council
Keywords: Satisfaction; qualities; methods of evaluation; Public services; country councils; Pardubice Region; Spokojenost; kvality; metody hodnocení; Veřejné služby; CAF; benchmarking; krajské úřady; Pardubický kraj