Laktační poradenství - Kotrsalová, Aneta (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce je členěna na část teoretickou a výzkumnou. Teoretická část se věnuje nejčastějším obtížím při kojení, aktivitám na podporu kojení v České Republice a ve světě a také činnosti laktačního poradce před porodem a po porodu. Teoretická část dále obsahuje informace o zásadách a základních postupech v laktačním poradenství. Ve výzkumné části jsme zjišťovaly, jaká je informovanost žen v oblasti laktačního poradenství, jejich spokojenost se službami laktačního poradce a nejčastější důvod, proč ženy laktačního poradce kontaktují.
Lactation counselling
Keywords: laktační poradci; kojení; Laktační liga; obtíže; informace; lactation counsellors; breastfeeding; Lactation league; difficulties; informations