Odvození teoretických vztahů pro výpočet bezpečnosti proti vykolejení třípodvozkového kloubového vozu - Mikoláš, Vít (Univerzita Pardubice, 1999)
V prácijsou odvozeny vztahy pro výpočet torzních tuhostí třípodvozkového kloubového vozu pro tři případy zkroucení vozu. Odvozené vztahy jsou použity pro výpočet bezpečnosti proti vykolejení vozu Sggmrss 104`.
Derivation of theoretical relations for computation of security against derailment of three-bogie articulated wagon
Keywords: dopravní prostředky; kolejová vozidla; kloubové vozy; bezpečnost jízdy; vykolejení; výpočty